Bahan-bahan :
1 bungkus agar-agar
1 biji telur
1 tin susu cair
20 keping biskut cream cracker
Air secukupnya
Gula secukup rasa
Daun pandan
Serbuk coklat
Cara Membuatnya :
Cara Membuatnya :
1. Rebus agar-agar bersama daun pandan hingga hancur.
2. Kemudian masukkan gula secukupnya.
3. Kisar biskut cream cracker bersama susu cair sehingga
hancur.
4. Masukkan ke dalam periuk yang berisi agar-agar tadi. Kacau
sebentar.
5. Seterusnya, masukkan telur dan kacau lagi. Tutup api.
6. Asingkan adunan kepada 2 bahagian.
7. Satu bahagian untuk susu (asal) dan satu lagi letakkan serbuk
coklat.
8. Masukkan dalam acuan secara berselang-seli sehingga habis.
9. Sejukkan di dalam peti sejuk dan bolehlah dipotong.
9. Sejukkan di dalam peti sejuk dan bolehlah dipotong.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan