Air Tangan :
Milia
Bahan-bahan :
Ikan
Halia
(potong halus)
Asam
keping
Garam
Cara Membuatnya :
1.
Gaul ikan yang telah dibersihkan dengan garam seperti membuat ikan goreng.
2.
Susun ikan dalam periuk pengukus.
3.
Letakkan asam keping dan taburkan halia.
4.
Kukus selama 5 hingga 10 minit.
5.
Tutup api dan sejukkan.
6.
Kemudian goreng ikan tersebut sehingga garing.
7.
Sedia untuk dinikmati bersama nasi dan juga air asam.
Nota :
1.
Ikan ini lebih tahan lama jika disimpan dalam peti sejuk biasa.
2.
Apabila hendak makan boleh goreng bila-bila masa sahaja.
3.
Ikan ini sedap juga dibuat masak asam.
4.
Tak perlu letakkan kunyit pada ikan.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan