Bahan-bahan
:
½ cawan beras
Daging
3 ulas bawang merah
1 inci halia
1 kuntum bunga lawang
Bunga cengkih
Kulit kayu manis
Jintan manis
Lobak merah
Serai
Lada (ditumbuk)
Daun bawang dan daun sup
1 biji kelapa dijadikan santan
Cara
Membuatnya :
1. Masak beras hingga menjadi
moi.
2. Dalam bekas lain, goreng
bawang merah, halia, bunga lawang, bunga cengkih dan kulit kayu manis. Apabila
telah kuning, masukkan ke dalam moi tadi.
3. Masukkan santan, jintan manis,
lada ditumbuk, serai dan daging. Kacau hingga sekata.
4. Biarkan mendidih, masukkan
lobak merah dan dibiarkan hingga empuk.
5. Masukkan daun bawang dan daun
sup. Sedia untuk dihidang.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan