Bahan-bahan
:
6 senduk nasi tepung gandum (anggaran 3 cawan tepung gandum)
1 camca marjerin
1 camca gula
Secubit garam
1 biji telur
1 bungkus yis
Air
Cara
Membuatnya :
1. Uli semua bahan sehingga doh menjadi lembut.
2. Biarkan ia kembang 2 kali ganda.
3. Apabila sudah kembang, tumbuk-tumbukkan doh.
4. Uli lagi sekali sehingga lembut.
5. Bulat-bulatkan doh mengikut saiz yang diingini.
6. Biarkan kembang sedikit dan rasa ringan. Kemudian goreng
sampai masak.
7. Api jangan terlalu garang takut tidak masak di bahagian
dalam.
8. Biarkan sejuk dahulu dan belah untuk masukkan timun dan
sambal ikan bilis.
9. Sedia untuk dinikmati bersama keluarga.
9. Sedia untuk dinikmati bersama keluarga.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan