Air Tangan :
Ain Arina
Bahan-bahan :
1 biji telur
Daun pandan (dikisar dan ditapis)
Tepung gandum
Santan
Sedikit garam
Gula pasir secukupnya
Cara
Membuatnya :
1. Pukul telur dan masukkan air daun pandan yang ditapis.
2. Masukkan tepung gandum dan kacau.
3. Kemudian, masukkan santan dan sedikit garam.
4. Kacau hingga sekata dan tidak berketul.
5. Adunan tidak boleh terlalu cair atau terlalu pekat.
6. Panaskan acuan kuih cara dan letakkan sedikit minyak.
7. Gunakan daun pandan untuk letakkan minyak.
8. Masukkan adunan dalam acuan dan taburkan sedikit gula.
9. Masak dengan api perlahan. Tutup acuan dengan tudung
periuk.
10. Biarkan sehingga masak, kemudian bolehlah diangkat.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan