Air Tangan :
Ain Arina
Bahan-bahan :
Kulit
popia saiz besar
Isi
ayam (potong dadu)
Serbuk
kari
Bawang
besar (potong dadu)
Ubi
kentang (potong dadu)
Daun
bawang (dihiris)
3
biji telur
Minyak
@ marjerin untuk menggoreng
Cara Membuatnya :
1.
Panaskan sedikit minyak, masukkan bawang besar dan masak hingga layu.
2.
Masukkan serbuk kari, ubi kentang, isi ayam dan sedikit air.
3.
Masak seperti membuat inti karipap.
4.
Apabila sudah masak, masukkan daun bawang. Biarkan sejuk.
5.
Pecahkan telur dan pukul sedikit.
6.
Kemudian masukkan sekali dalam inti tadi dan kacau.
7. Letak inti di tengah kulit popia dan lipat seperti membuat lepat.
8. Goreng seperti membuat telur dadar dengan menggunakan minyak yang sedikit.
9. Sedia untuk dihidang.
7. Letak inti di tengah kulit popia dan lipat seperti membuat lepat.
8. Goreng seperti membuat telur dadar dengan menggunakan minyak yang sedikit.
9. Sedia untuk dihidang.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan