Bahan-bahan :
3 ulas bawang merah (dicincang)
3 ulas bawang putih (dicincang)
4 ketul daging frozen (dipotong)
4 senduk cabai kisar
2 senduk kecil serbuk jintan manis
2 senduk kecil serbuk jintan putih
2 senduk kecil bawang besar kisar
4 senduk kecil gula
1 senduk kecil garam
Air asam jawa
Ajinamoto ikut suka
Cara Membuatnya :
1. Tumis bawang merah, bawang putih, bawang kisar dan halia kisar sampai wangi.
2. Masukkan cabai kisar, serbuk jintan manis dan jintan putih.
3. Biarkan pecah minyak, masukkan gula, garam dan ajinamoto.
4. Masukkan daging yang dihiris halus.
5. Masukkan juga air asam jawa, air dan juga bawang kisar sikit lagi.
6. Masak lebih kurang 1 hingga 2 jam sampai daging lembut.
7. Biarkan sampai daging betul-betul masak.
8. Kalau kering tambah lagi air sampai daging betul-betul lembut.