Selasa, 6 November 2018

Kek Pandan Versi Periuk Bakar Guna Dapur Gas


Air Tangan :
Ain Arina

Kredit Resipi :
Elly Faiz dan Facebook


Bahan-bahan :

1 cawan marjerin pelangi
1/2 cawan gula
3 biji telur
5 sudu susu pekat
5 sudu air pandan (blender daun pandan)
1 penutup pewarna hijau apple
1 ½ cawan tepung kek


Cara Membuatnya :

1. Blender semua bahan kecuali tepung hingga sebati.

2. Campurkan dalam tepung dan kacau secara kaup balik.

3. Masukkan dalam loyang, bakar selama 45 minit atau sehingga masak.

4. Kek ini juga boleh dikukus, bergantung pada citarasa sendiri.

5. Cucuk dengan lidi, kalau tak melekit pada lidi bermakna kek sudah masak.

6. Sedia untuk dihidang .

Tiada ulasan:

Catat Ulasan