Sabtu, 7 November 2015

Resipi Agar-Agar Jagung Bersantan

Agar-Agar Jagung Bersantan
Air Tangan Sahabat :
Ain Aleesya

Bahan Untuk Lapisan Bawah :

Agar-Agar
1 tin krim jagung
Gula secukup rasa
Susu cair
Air


Bahan Untuk Lapisan Atas :

Agar-agar
Gula secukup rasa
Santan
Air
Secubit garam


Cara Memasak Lapisan Bawah :

1. Didihkan agar-agar dan air sehingga larut.

2. Masukkan gula dan kacau sehingga larut.

3. Masukkan susu dan krim jagung, kacau sebati.

4. Tuangkan ke dalam bekas.

5. Biarkan separuh beku, cakar dengan garfu sebelum dituangkan lapisan atas.


Cara Memasak Lapisan Atas :

1. Didihkan agar-agar dan air sehingga larut.

2. Masukkan gula dan kacau sehingga larut.

3. Masukkan santan dan garam.

4. Jangan masak santan terlalu lama kerana takut pecah minyak.

5. Tuangkan ke atas lapisan tadi.

6. Sejukkan di suhu bilik sebelum dimasukkan ke dalam peti sejuk. 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan